Wrześniowa konferencja PZPS w COS OPO Szczyrk z Massimo Barbolinimi zapewniła wszystkim uczestnikom bardzo intensywny czas. Zapoznaliśmy już Państwa z zapisem wideo dotyczącym wyprowadzania ataku po asekuracji i obronie. Dziś prezentujemy blok tematyczny poświęcony wyprowadzaniu ataku po przyjęciu. Włoski szkoleniowiec także podczas ostatnich wykładów wprowadził swoich słuchaczy w świat liczb, teorii i sprawdzonych założeń realizowanych m.in. przez złotą żeńską drużynę olimpijską z Paryża, aby w ostatnim punkcie programu poprowadzić trzeci pokazowy trening z udziałem uczennic NLO SMS PZPS w Szczyrku.
Tematem przewodnim seminarium był atak determinowany rodzajem dogrania. Trener Barbolini podzielił zagadnienie na trzy części: atak po asekuracji, po obronie i po przyjęciu. Zgodnie z agendą wydarzenia trzeci wykład i trening poświęcone były wyprowadzaniu ataku po przyjęciu.
Konferencja w Szczyrku miała bardzo intensywny charakter - tuż po części teoretycznej wszyscy szkoleniowcy uczestniczyli w treningach demonstracyjnych. Zajęcia charakteryzowały się narastającą intensywnością i trudnością ćwiczeń, a nasz gość dokładnie tłumaczył swoje założenia w oparciu o doświadczenia z minionego sezonu reprezentacyjnego, ale także wieloletnią pracę na najwyższym klubowym poziomie. W nagraniach znajduje się sporo wiedzy w oparciu o liczby, analizę i dodatkowym ich atutem są przykłady ćwiczeń do wykorzystania na każdym poziomie zaawansowania Państwa zespołów.

Szczególne podziękowania przekazujemy młodym uczennicom NLO SMS PZPS Szczyrk oraz dyrekcji szkoły i kadrze trenerskiej za udział w treningach pod okiem Massimo Barboliniego.
Uczennice NLO SMS PZPS Szczyrk:
Nelly Adamczewska, Lena Dąbrowska, Anna Dorywalska, Nicola Gucwa, Maria Kaczmarzyk, Hanna Kaczyńska, Maja Koput, Maria Minkiewicz, Natasza Ornoch, Zofia Pinderska, Gabriela Robińska, Michalina Sikora, Natalia Struzik, Daria Wieczorek, Aleksandra Wika.
Sztab szkoleniowy:
Marcin Orlik, Joanna Staniucha-Szczurek, Sebastian Tchórz, Bartosz Matraszek, Agata Bursztynowicz, Karol Piekarz.